Een Travellerspoint blog

Laatste dagen in Napier

semi-overcast 18 °C
Bekijk New Zealand op Anneloes's reiskaart.

ma 17/05/2010
Vandaag is het mijn laatste dag in de gevangenis! En oja: goed nieuws: ik heb m'n oude dagrugzak verkocht! Flinder is weg voor $50 – toch weer een meevaller. Hoef ik 'm in ieder geval niet weg te gooien.
Vandaag gaan we met een hele groep en twee auto's naar een chcoladefabriek een paar km verderop. Dat was even een wild idee van gisterenavond. WE kregen een korte rondleiding en uitleg over he ze de chocoladevrompjes maken; al die paashazen enzo... Daarna nog een korte 'tasting' van de chocolade, en toegang tot het museum. Het viel al met al een beetje tegen... De rondleiding was gewoon kijken naar een werknemer die verschillende mallen aan het vullen was. En de 'tasting' was een klein bakje met drie chocolaatjes... en zo lekker was de chocolade nou ook wer niet. Jammer.
DSCF5493.jpg
Wel grappig: daarnaast was ok een cafe waar je ook weer veel chocolade-godies kon kopen. Rapheal en Paula hadden een hot chocolate besteld – kregen ze zo'n klein kopje!
DSCF5494.jpg
Ik dacht echt; wat een afzetterij... maar de hot chcolate was dus echt een kopje gesmolten chocolade! Het was echt net die chocolade voor over de Dame Blanche... maar dan lekkerder :-)
Eenmaal terug in de gevangenis ging iedereen weer een beetje z'n eigen gang. Ik trok me terug in m'n cel om even m'n rugtas een beetje te organiseren en m'n tassen in te pakken. Ik mag m'n nieuwe Macpac gebruiken! Het is zo'n mooi ding...
In de avond zijn we met de hele groep naar het strand gegaan om -jawel hoor!- een kampvuur te maken!
large_DSCF5501.jpg
DSCF5506.jpgDSCF5504.jpgDSCF5512.jpg
Anneloes was in haar nopjes! :-)
DSCF5514.jpg
De anderen zeiden ook al: je bent echt een pyromaan, ofzo...
DSCF5498.jpgDSCF5513.jpg
Het was echt supergezellig. We hebben tot huim na middennacht het buur aangehouden en gekletst. Misschien wordt het wel traditie voor de laatste nacht in prison... :-)

De laatste nacht in m'n cel. Ik ben blij dat ik op Death Row heb geslapen -en dat ik het heb overleefd. :-) En dat ik m'n angst voor dwalende geesten heb overwonnen. En dat ik me misselijk aan appels heb gegeten! (Paula en Raphael werkten overdag op een appelgaard, en 's avonds in de gevangenis. Af en toe brachten ze een mand vol mee! Lekker!!)

di 18/05/2010
On Parole!!

Vanochtend best vroeg op om de bus naar Wellington te pakken. Grappig; het voelt een beetje alsof je vanaf huis ergens heengaat – omdat je drie weken in dezelfde plek bent geweest. Ik weet niet zo goed wat het was, misschien een beetje zenuwen van het ergens-anders-heengaan. Als je niet langer dan drie nachten ergens blijft, word je er misschien een beetje immuun voor... Maar vanochtend was het weer terug :-) Zo spannend is m'n reis niet: hiet is maar naar Wellington. Ik ken de stad al, ik ken de weg, ik ken m'n hostel. Misschien ook wel omdat Wellington m'n laatste plek in Nieuw-Zeeland...
Maar goed, ik zit nu in de bus richting Wellington, dus. Dat is zo'n 5,5 uur rijden.
DSCF5530.jpg
Gelukkig heb ik dan nog de middag en de avond om lekker te settelen. Ik heb nog een klein pakketje in het hostel laten staan met meuk; dus dat moet ik ook even uitmesten.
Ik heb nog een heel lijstje af te werken in de laatste week. O.a. bankrekening opzeggen, HK$ regelen, shuttle naar het vliefveld boeken, nog langs het Leger Des Heils om wat kleren te dumpen ;-) langs de grote 2e-hands boekenwinkel :-) :-) en heel m'n koeltas met eten opmaken :-) :-) :-)
En heel belangrijk: een pakketje sturen naar NL met de zwaarste spullen uit m'n tas. Dan ben ik daar in ieder geval vanaf. Daar gaan ook al m'n zelfgemaakte kettinkjes en armbandjes in, want met die schelpjes kom ik echt noooit door de Australische douane! Die zijn echt superstreng. Een pakketje is de beste kans om de schelpen in NL te krijgen... Qua prijs zijn ze natuurlijk bijna niks waard –gratis schelpen– maar ik wil echt niet dat ze worden ingenomen!

Geplaatst door Anneloes 15:46 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged living_abroad Reacties (0)

(Berichten 7 - 7 uit 54) « Pagina .. 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 .. »