Een Travellerspoint blog

Napier (part 2/3)

Werken en wonen in Napier Prison

semi-overcast 17 °C
Bekijk New Zealand op Anneloes's reiskaart.

Napier Prison
Week 2

DSCF5241.jpg

ma 03/05/2010
Vanaf vandaag heb ik er een taakje bij: ik mag Basil 2x per dag eten geven. Basil is de kat die hier in de gevangenis woont en is vernoemd naar Basil, een ex-gevangene. Het verhaal gaat dat Basil (the inmate), die naar Napier Prison was gestuurd voor fraude, 1 van zijn vele katten had meegenomen. Ex-inmates, die hier langskomen om te kijken hoe de gevangenis er nu uitziet, schijnen wel eens de kat te herkennen (“I can't believe that that cat is still here...”). En ze hebben een paar psychics langs laten komen die hebben gezegd dat de kat 'bezeten' is van een geest. Vermoedelijk Basil the inmate.
Vandaag is er weer een nieuwe 'inmate' bijgekomen, Jermell uit de USA, en die brengt heel wat leven in de brouwerij. :-)
Vanmiddag naar het 'strand' van Napier geweest (Napier ligt aan de kust), wat eigenlijk alleen maar uit stenen bestaat, en veel aangespoeld hout. Daar vond ik trouwens ook een smeulend vuurtje, en ik was niet te beroerd om 'm even te aan te houden! En zo kwam ik erachter: ik ben best goed ik fikkies stoken! :-)
Ik heb nog nieuwe pyjama's gekocht (ja, zo spannend is m'n leven niet meer!) en ik heb Qantas gebeld om te vragen hoe dat zit met het omboeken van m'n vlucht. Ik ben van plan om eind mei naar Hong Kong te vliegen, en een weekje later naar Amsterdam. Ik vind het wel een beetje spannend: als ik m'n vlucht omboek (de datum staat nu op begin juli), dan is het zo definitief. Dan ga ik echt weg uit Nieuw-Zeeland...

di 04/05/2010
Ik was heeeel stil om 20.00u

In de ochtend ben ik even gaan shoppen in Napier -eigenlijk vooral kijken, kijken, nie kopen. Ik wat aan het kijken voor een nieuwe rugzak; die van mij ruikt nu best smerig, zeg maar. Dat krijg je van al dat lopen en rennen... Ik zal de details besparen. Bottom-line is: ik heb een winnaar! Macpac heeft superhandige rugtassen; ik heb een zwarte 25-liter tas op het oog... ik denk dat die verkering wel gaat lukken. Supertas. Camelbak kan erin, ritsvakjes aan de heupband, draaghengsel - echt overal is aan gedacht. Dat vond ik bij Kathmandu dan weer een beetje tegenvallen... Gek toch? Ik heb de Macpac nog niet gekocht. No rush! (En ik wacht natuurlijk in het geval dat 'ie nog in de uitverkoop komt, of iets dergelijks!) :-)
's Middags aan het werk; was heel rustig. Ik ben weer verdergegaan met het opruimen van de office. En ik kon bijna weer opnieuw beginnen, omdat de bureaus weer overhoop lagen met spullen die ik net netjes had georganiseerd... Ach, dat hou je toch – zeker als er zoveel verschillende mensen van de office gebruik maken.
Ik was vannacht lekker vroeg in bed gedoken. Veel andere inmates waren nog aan het drinken en kletsen buiten – mij iets te koud :-) Maar ik hoorde dat het best gezellig was, totdat sommigen zich niet meer zo heel lekker voelden... ik zal je de details besparen. We hebben alweer een groep voor a.s. donderdag opgetrommeld om weer mee te doen aan de PubQuiz! Dat zal weer leuk worden! :-)

wo 05/05/2010
Happy Bafweydinksdagg!

De eigenaars van de gevangenis zoeken wel naar wat extra klusjes voor mij en Marlous, dus vanochtend mocht ik in het huis van een dochter van de eigenaren een kamer verfen. Ze wilde de muren even een ander kleurtje. Vier uurtjes werk. Prima!
Toen snel even onder de douche doorgelopen (dat doe ik liever ook niet meer 's avonds, want de douches zijn vrijwel buiten, dus dat is flink koud in de Nieuw-Zeelandse herfst!) en samen met Marlous een appeltaart gebakken! Zoooveel appels... We konden geen springvorm of een kleine bakvorm vinden, dus het werden kleine appeltaartjes uit muffinvormpjes. Dat was een goede zet! Het waren net van die AH mini-appelgebakjes. Behalve dan het zwarte kruimel-laagje... maar dat gaat volgende keer beter. Ze smaakten in ieder geval heerlijk! Net als thuis!
Ik heb Marlous ook even patience geleerd (dat is solitaire met z'n twee'en) dus daar hadden we even een paar potjes van gespeeld.
En ik ben laat in de middag nog even naar het strand gelopen om eeeuhm... ja: een vuurtje te stoken. Kijken of ik het kon, from scratch... met een aansteker, dat wel. Zo leuk. Toch eens even kijken of ik die vuurkorf bij papa en mama wat vaker uit de schuur kan krijgen... :-) Maar dat zal nooit zo leuk zijn als je eigen hout/stokjes zoeken, kuil in de steentjes graven, en een mooie constructie maken.
Wat las in nou op nu.nl? Liep er iemand te schreeuwen op de Dam? Er lopen er een paar los...
Vanavond was The Big Bang Theory weer op tv! Ik ben er weer voor gaan zitten! Zooo grappig! Bij bol.com meteen maar even een DVD-box kopen zodra ik thuis ben. Dan ga ik even een TBBT marathon houden. Wie doet er mee? ;-)

do 06/05/2010
Vanochtend was ik baas van de schoonmaak! Ik ben als een Taz Mania door het hostel geraast! Er is niet zoveel administratief werk te doen, en er zijn ook niet zoveel tours om te geven, dus we worden een beetje ingezet als duizendpoot. Prima; ik heb de koelkasten uitgemest en schoongemaakt, en de toiletten flink geschrobd. Zo, dat is ook weer gedaan. 's Middags even Napier ingelopen gelopen met Marlous, en even mijn mugshots laten maken!
DSCF5247.jpgDSCF5242.jpg
DSCF5244.jpg
's Avonds was ik weer crea-bea geweest met m'n schelpjes: weer een kettinkje erbij! :-) Nog even snel een bakje noodles naar binnen en dan met de hele groep op naar de kroeg voor een tweede poging bij de PubQuiz!
DSCF5248.jpgDSCF5257.jpg
We waren tweede geworden! En de prijs was een $30 Bar Tab. Dus dat werd een rondje Jägerbombs! Dat moest vastgelegd worden!
DSCF5252.jpgDSCF5254.jpg
De avond was echt supergezellig. Later nog naar een Ierse pub gegaan, Rosie's – nog een drankje, beetje kletsen, en een potje pool.
DSCF5258.jpg

vr 07/05/2010
Vandaag mag ik in het huis van Ketia (dochter van prison-eigenaren) gaan verven, net als eergisteren. Alleen vandaag ga ik samen met Marlous. Beetje verven, beetje kletsen, radio aan... De woonkamer, hal en de bekladde deur zien er nu weer strak uit!
Eerst maar even douchen (brrr... de douchehokjes zijn vrijwel buiten, dat wordt kouder met de dag!). Marlous en ik hebben even een verwarminkje geregeld voor onze cellen! Heerlijk...
DSCF5259.jpg
LOL!
DSCF5260.jpg
Wc blok, met vroeger redelijk wat ontsnappingspogingen hier ;-)
DSCF5264.jpg
Toen nog even langs de supermarkt: vanavond staat er vis, kumara (zoete aardappelen), en broccoli op het menu. Mmmmm...
Morgen echt een lijstje om af te werken: even met Qantas bellen, blog bijwerken in het Internetcafe, en nog even langs Macpac om misschien de nieuwe rugtas te kopen! Degene die ik nu heb gaat waarschijnlijk in de vuilnisbak na Hong Kong.
Ik heb wel zin om morgen te werken; van 14.00u tot 20.00u. Dus dan heb ik lekker tijd om veel werk te doen. De bestandsmappen op de pc opruimen en een beetje met de cleaning-schedule klooien.

za 08/05/2010
Gefeliciteerd ;-)

Hier nog een paar aangezichten van de gevangenis:
Solitary confinements :-)
DSCF5266.jpg
DSCF5268.jpg
Door de gevangenen geschilderd
DSCF5262.jpg

Check, check, check. M'n lijstje is af. En ik heb een nieuwe rugtas! De supermooie zwarte Macpac van 25 liter. Dat was echt de winnaar.
Hey, kijk eens wat ik nou zag op de terugweg naar m'n hostel: motormuizen!
DSCF5269.jpg
En ik heb m'n ticket voor de terugvlucht geboekt! Het was flink schrikken toen ik met Qantas aan de lijn zat: er waren gewoon geen plekken op de vluchten van Wellington via Hong Kong naar Amsterdam! Ik heb een ticket, dat staat nu op 1 juli (WLTN > HK) en 7 juli (HK > AMS), maar dat wilde ik dus een maandje naar voren opschuiven. En dat was dus niet mogelijk... Maar met een beetje geschuif van de planning en met een beetje-veel extra euro's... Afijn, bottom line: ik heb m'n stoel op m'n vlucht. Ik vlieg op 25 mei van Wellington (ooh... vaarwel Nieuw-Zeeland!! Nee...) naar Hong Kong, en op 2 juni (precies een week) van Hong Kong naar Amsterdam! Dus dat is het. Dat is m'n trip. En het was zo fantastisch.
Maar zover is het nog niet! Terug in de prison had ik nog 6 appelgebakjes gemaakt van het laatste deeg: misschien waren deze nog lekkerder! In ieder geval niet verbrand :-)
In de middag had ik een shift van 14.00u tot closing time, rond 20.00u. En dat vloog zo voorbij! Ik mocht een tour geven (verhouding guide:bezoekers stond op 1:1!) en ik was een beetje mijn stopover in Hong Kong aan het regelen :-) Dat gaat helemaal lukken!
Morgen rond lunchtijd gaan de owners van de Prison naar de UK voor een conferentie, dus dat betekent: freeeedom! De dochter van de eigenaren vindt dat ook heerlijk, ze kijkt er al weken naar uit!
Deze avond nog even een nieuwe creatie gemaakt! :-) LOL!
DSCF5277.jpg

zo 09/05/2010
Vanochtend heerlijk een klein uurtje gaan hardlopen: met de Backstreet Boys in m'n oren en een lach op m'n gezicht! :-)
Ik heb vandaag vrij, dus na het ontbijt was het een beetje filmpje kijken, lunch, nog een film. Toen traditie-getrouw met z'n twee-en thee gedronken, met een warm appeltaartje en patience gespeeld. Daarna ben ik weer crea-bea bezig geweest met armbandjes en kettinkjes :-)
Marlous en ik waren allebei een beetje stil vandaag, we zaten allebei een beetje in onze eigen gedachten... Wel fijn dat je niet elke minuut vrolijk en opgewekt hoeft te zijn als je wat langer in een hostel zit. Niet elke dag beleefde chitchat over of je de glaciers op het Zuidereiland hebt gezien, o.i.d. Morgen werkt Marlous van 09.00-12.00 en ik van 13.00-17.00u. Nu eerst lekker naar m'n (inmiddels warme) cel toe op Death Row. Welterusten.

Geplaatst door Anneloes 22:17 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged living_abroad Reacties (0)

(Berichten 9 - 9 uit 54) « Pagina .. 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 .. »